ANOSR se solidarizează cu studenții din IRAN

0

Alianța Naționala a Organizațiilor Studențești din România se alătură organizațiilor studențești membre în European Student’s Union (ESU) într-o acțiune de respect și solidaritate față de studenții protestatari din Iran care va avea loc în data de 11 februarie între orele 11-14 în toată țara.

European Students` Union împreună cu Iranian Youths Networks au demarat campania cu numele END OPPRESSION, dedicată studenților arestați și condamnați la moarte în Iran. Campania dorește să transmită un mesaj de protest împotriva acțiunilor guvernului iranian și să evidențieze importanța susținerii recentei lupte iraniene pentru libertate, egalitate și democrație.

Astfel, organizațiile studențești membre ANOSR din diferite centre universitare din România  s-au alăturat altor 20 de centre universitare din Europa în semn de solidaritate față de studenții iranieni.

În ultimele 7 luni, lumea întreagă a fost martoră la groaznica injustiție făcută de guvernul iranian împotriva protestatarilor pașnici. Cel puțin 8 persoane au fost ucise și cel puțin 1300 arestate între care și numeroși studenți. Scenele din Teheran aduceau aminte de Revoluție și situația celor arestați nu s-a schimbat cu nimic.  Făcând parte din țara în care studenții au participat la o mișcare socială violentă acum 20 de ani, avem datoria să acționăm.

Astfel, JOI 11 februarie, între orele 11-14, organizațiile membre ANOSR se vor mobiliza într-o acțiune simbolică: studenții vor purta banderole și haine negre și vor merge la biserică pentru a aprinde 8 lumânări în memoria celor morți și 25 de lumânări pentru cei vii. Fiind o acțiune a tuturor organizațiilor membre ANOSR, la nivel național se va atinge un număr de peste 1300 de lumânări în sprijinul celor vii.

Campania END OPPRESSION este o acțiune la nivel internațional, iar în 11 februarie se vor desfășura proteste concomitent în întreaga Europă în următoarele orașe principale: Amsterdam, Eindhoven, Groningen, The Hague (Olanda), Copenhaga, Arhus (Danemarca), Berlin, Frankfurt, Hannover, Nurembeg, (Germania), Roma, Florența, Milano,(Italia), Londra(Anglia), Stockholm, Gotenberg (Suedia), Oslo (Norvegia), Paris (Franţa), Bruxelles.

În București acțiunea va începe la ora 14, în Piața Unirii, unde studenții români îmbracați în negru vor ține un moment de reculegere iar mai apoi vor aprinde lumânări la Biserica Ortodoxă Română.

Acțiunea de solidarizare va avea loc și în mediul online pe site-urile organizațiilor, pe conturile de Facebook și pe Yahoo Messenger.

ANOSR speră ca la această acțiune să se alăture cât mai mulți studenți, întrucât drepturile omului și democrația sunt pentru toți oamenii.

Share.

Leave A Reply