ANOSR se pregătește de proteste!

0

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România a anunțat vineri – 25 februarie, demararea acțiunilor de protest. ANOSR a semnalat de foarte mult timp o problemă majoră din noua lege a educației și anume lipsa celor 25% în decizia modalității de desemnare a Rectorului, precum și în procesul de desemnare a acestuia indiferent de modalitatea de alegere. De asemenea, lipsa celor 25% și în Consiliul de administrație.

Deși ANOSR a ridicat această problemă gravă pentru mișcarea studențească chiar și la Președinție, la MECTS de nenumărate ori, din păcate nu s-a primit nici un răspuns oficial. Astfel, într-un final ca urmare a răspunsului public al MECTS considerat o jignire adusă mișcării studențești din România, ANOSR a hotărât să se pregătească de PROTESTE!

Programul protestelor este structurat în felul următor:

Prima săptămână (21 – 27 februarie) – este saptamana de informare și consultare a studenților cu privire la problemele semnalate.

A doua săptămână (28 februarie – 6 martie) –se vor face proteste locale! Astfel, Luni- 28 februarie se va începe cu o grevă japoneză cu banderole pe care vom scrie PROTESTATARI. Marți vom trece la scoaterea cearceafurilor pe geam, pe balcon în semn de protest și pentru a arăta solidaritatea dintre studenți. Miercuri – Vom pune un cearceaf pe universitate/cămin sau cantină cu mesajul “VREM 25% . Drepturile studenților NU sunt negociabile!” și cu ”Ești incapabil să votezi! Semnat Ministru”

Joi- Organizațiile vor face un colet/ pachețel pentru domnul Ministru în care vor pune: zacuscă, murături, slănină, salam și tot ce vor considera ele de cuviință, cu scopul de a arăta Ministrului condiția socială a studentului din România și cum este să primești pachet cu mâncare de la mama, de la tata, lucru neexperimentat de acesta. Pachetul va fi trimis direct la MECTS. Vineri – studenții își vor anunța venirea în București.

Mai apoi, începând de luni – 7 martie, studenții vor protesta în față la MECTS pe termen nedeterminat.

De asemenea, în cadrul conferinței de presă, ANOSR a prezentat și o parte din rezultatele Forumul Organizațiilor Studențești din România și anume:

• Politica ANOSR cu privire la Dimensiunea socială a educației în contextul realizării celui mai mare studiu pe nevoile studențești, și

• Politica de reformare a taberelor studențești – o necesitate pentru a răspunde nevoilor studenților

Share.

Leave A Reply