ANOSR reprezintă STUDENTUL în Coaliția pentru Universități Curate

0

Alianța Națională a Organizaților Sudentesti din România (ANOSR) este singura federație națională care reprezintă studenții în grupul de inițiativă a Coaliției pentru Universități Curate.

Din coaliție mai fac parte următoarele ONG- uri: Asociația Ad Astra, FAR, Pro Democrația, Edu Cer, Centrul Euroregional pentru Democrație, Centrul pentru Jurnalism Independent, Colegiul Noua Europă, Grupul pentru Dialog Social, Grupul pentru Reformă Universitară, Societatea Academică Romană, Societatea Romană de Științe Politice și Solidaritarea Universitară.

Aceasta va funcționa ca program cu următoarele obiective:

1. Compilarea unei liste de rele practici din învățământul superior românesc;

2. Constituirea în interiorul fiecărei universități a unui grup de monitorizare a acelor practici;

3. Invitarea departamentelor, facultăților și universităților să semneze un contract cu CUC privitor la monitorizarea și eliminarea relelor practici;

4. Monitorizarea practicilor la nivel universitar;

5. Alcătuirea și publicarea unui top al facultăților din România pe criterii de integritate academică.

Produsele finale ale acestor acțiuni sunt rapoarte de monitorizare și comunicate, care vor fi adoptate conform regulilor CUC.

ANOSR consideră că studenții au pierdut deja foarte mult din cauza coruperii mediului academic, din lipsa transparenței, calității din universități, iar o implicare a studenților într-un intens proces de monitorizare este necesară și foarte valoroasă pentru viitorul mediului universitar.

Pentru realizarea misiunii ANOSR de a reprezenta eficient interesele studenților din România considerăm că trebuie să ne reunim eforturile pentru a aduce în viața universitară românească norme de integritate și calitate de nivel European.

REPREZENTĂM VIITORUL!

Share.

Leave A Reply