ANOSR reprezintă România la Summitul Internațional al Studenților din Londra!

0

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) va reprezenta studenții români la Summitul Internațional al Liderilor Studenților – Global Student Leadership Summit (GSLS) care are loc la Londra, în perioada 18-21 Septembrie.
Liderii studenților din mai bine de 40 de țări de pe toate continentele se vor întâlni săptămâna aceasta în Londra în cadrul GSLS pentru a discuta despre amenințările actuale la adresa studenților din întreaga lume. România va fi reprezentată la acest eveniment de Mihai Dragoș, președintele ANOSR.

Organizația Europeană a Studenților – European Students’ Union (ESU) în care ANOSR este membru cu drepturi depline, este co-organizator al evenimentului. ESU va prezenta eforturile studenților din Europa de soluționare a problemelor și va aduce în dezbatere o mai bună cooperare internațională între reprezentanții studenților din întreaga lume.
Președintele ESU, Karina Ufert a declarat: “Peste tot în Europa, Guvernele folosesc criza financiară ca o scuză pentru reducerea finanțării publice a sistemului de învățământ superior. Aceasta este cea mai mare amenințare pentru studenții europeni și doar dacă vom rămâne uniți în lupta noastră pentru acces la educație, o putem câștiga”

Reducerile bugetare din Europa au dus la o schimbare de paradigmă din partea statelor, care au prefersat să transfere responsabilitatea publică a finanţării educaţiei pe umerii studenţilor, crescând taxele de şcolarizare şi investiţia financiară pe care aceştia trebuie să o facă în educaţia lor. Conform raportului privind taxele de școlarizare publicat recent de Comisia Europeană, doar 9 state din Europa nu percep taxe de școlarizare. De aceea, foarte mulți studenți și-au părăsit țara de origine pentru a studia în altă parte. Chiar dacă ESU susține mobilitățile studențești, acest lucru nu ar trebui sub nicio formă inițiat din motive financiare întrucât educația trebuie să fie accesibilă tuturor studenților în țările lor natale.

”Trebuie să prevenim apariţia unui şi mai mare prejudiciu adus oportunităților de care studenții europeni beneficiază în acest moment și suntem foarte îngrijorați cu privire la dezvoltarea îngrijorătoare a restricțiilor accesului la educație. De asemenea, este important să fim alături de colegii noștri din celelalte părți ale lumii!” a continuat Ufert.
Summit-ul care va marca a 90-a aniversare a NUS-UK, membrul ESU din Marea Britanie și gazdă a evenimentului în același timp, se va concentra pe subiecte precum educația, dezvoltarea durabilă, pacea și justiția socială. În plus, studenții delegați vor participa la concertul susținut cu ocazia Zilei Internaționale a Păcii, pe 21 Septembrie și se vor întâlni pe scena de pe Stadionul Wembley cu Elton John. Pentru a afla mai multe despre GSLS și Ziua Internațională a Păcii, accesați http://www.globalstudentleadership.org/ și http://peaceoneday.org/students/

Share.

Leave A Reply