ANOSR reprezentată în conducerea Federației Europene a Studenților

0

În perioada 27 noiembrie – 3 decembrie 2006 a avut loc la Paris Adunarea Generală a ESIB – Uniunile Naționale ale Studenților din Europa. În cadrul evenimentului, reprezentantul ANOSR, Viorel Proteasa a fost ales în Comitetul Executiv al ESIB – Federația Uniunilor Naționale ale Studenților din Europa.

ESIB este o organizație umbrelă ce reunește 50 de uniuni naționale ale studenților din 36 de țări și reprezintă peste 10 000 000 de studenți din Europa și este cea mai influentă structură studențească la nivel european, fiind recunoscut ca partener de către Comisia Europeană, Consiliul Europei, UNESCO și alte instituții. ESIB reprezintă studenții în procese importante la nivel european cum sunt Procesul Bologna sau Agenda de la Lisabona.

ANOSR este membru cu drepturi depline în ESIB din 2002, fiind până astăzi singura federație studențească din România recunoscută la nivel European.

Alegerea lui Viorel reprezintă atât o consecință a calităților personale cât și o recunoaștere a dezvoltării ANOSR din ultimul an și jumătate. Succesul activității ANOSR la nivel național și european a fost confirmat, astfel, încă o dată, pe lângă alte aprecieri primite în ultimă perioadă, în cadrul unor evenimente internaționale.

Viorel Proteasa a parcurs toate etapele în mișcarea studențească din România, începând ca voluntar în OSUT – Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara, fiind membru în consiliul facultății de Fizică și apoi student senator în senatul universității, ocupând funcțiile de Vicepreședinte și apoi Președinte al OSUT, până la cea de președinte ANOSR.

Ca membru în Comitetul Executiv ESIB, Viorel își propune, printre altele, să crească implicarea organizațiilor studențești naționale în politicile promovate de ESIB la nivel European. Printre acestea se numără implicarea în continuare în definirea Procesului Bologna, continuarea luptei importriva comercializării educației la nivel european, implicarea în implementarea Agendei de la Lisabona mai ales în ceea ce privește învățământul superior sau promovarea accesului liber la educație și a educației ca bun și responsabilitate publică.

Îl felicităm pe Viorel și îi dorim să aducă în ESIB o contribuție cel puțin la fel de valoroasă pe cât a fost contribuția să în ANOSR.

Pentru detalii suplimentare puteți lua legătură cu Viorel Proteasa pe adresa: vio@anosr.ro sau la numãrul de telefon 0745 371 341

Share.

Leave A Reply