ANOSR lansează apelul pentru studenți evaluatori în domeniul Asigurării Externe a Calității în învățământul Superior

0

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) alături de Agenția Romană de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS) organizează și în acest an trainingul de pregătire a studenților evaluatori care urmează să participe în evaluările instituționale externe ale ARACIS, cât și la nivel de domeniu în cadrul masteratelor.

Evenimentul va avea loc în perioada 4 – 9 Decembrie, în Cluj Napoca, în cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca.

Profilul participantului:

Participarea în activități de reprezentare a studenților

Cunoașterea aspectelor ce țin de managementul și funcționalitatea unei instituții de învățământ superior

Experiență în domeniul asigurării calității și participarea la structuri sau evenimente din acest domeniu constituie un avantaj

Obiective:

La finalul trainingului participanții:

– Vor înțelege contextul național și internațional privind asigurarea calității

– Vor înțelege rolul și provocările asigurării calității în contextul învățământului superior din România

– Vor putea opera cu toate conceptele de bază din domeniul asigurării calității

– Vor înțelege principiile pe care au fost construite mecanismele de asigurare a calității în România

– Vor cunoaște documentele de bază ale asigurării calității (Legea Asigurării Calității, ghidul de evaluare externă, European Standards and Guidelines, Metodologia de evaluare externă, a standardelor, standardelor de referință și a listei indicatorilor de performanță) și vor putea lucra cu acestea

– Vor înțelege rolului studentului în echipa de evaluare

– Își vor dezvolta competențe transversale în materie de gândire critică și analitică, managementul timpului, lucru în echipă și comunicare.

Persoanele interesate sunt rugate să trimită un Curriculum Vitae la adresa calitate@anosr.ro și să completeze formularul online care poate fi accesat aici. Aplicațiile se pot depune până la data de 27 Noiembrie, ora 23:59. Numele participanților selectați vor fi afișate pe site-ul www.calitate.anosr.ro în cursul zilei de 29 Noiembrie.

Așteptăm cu mare interes aplicațiile voastre!

Share.

Leave A Reply