ANOSR își arată mulțumirea și respectul față de toți studenții și tinerii care au ieșit la vot

0

 

Dragi studenți,

Vă mulțumim pentru mobilizarea extraordinară de care ați dat dovadă la aceste alegeri prezidențiale, a fost o participare record după scrutinul din 2000: 62,04%. Vă transmitem tot respectul și aprecierea noastră pentru faptul că ați înțeles că votul nostru trebuie să conteze atunci când se decide drumul pe care va merge România următorilor ani și că, nu doar voi ați ieșit la vot hotărâți să avem o Românie așa cum ne-o dorim noi, dar i-ați scos alături de voi și pe părinții și bunicii voștri.

Nu trebuie însă să-i uităm pe cetățenii din Diaspora care nu au putut să-și exercite un drept cetățenesc fundamental într-o societate democratică – dreptul de a vota. Sperăm ca cei responsabili să plătească și să fie ultima oară în istoria României când oamenilor li se îngrădește un drept atât de important, altfel suntem convinși că acțiunile de protest de solidarizare cu Diaspora din această perioadă au fost doar o mică mostră a ceea ce va urma.

Avem așadar un președinte nou, care are responsabilitatea să se asigure că toți cetățenii sunt respectați și le sunt apărate drepturile de instituțiile statului. Au fost multe promisiuni în campania electorală și dintr-o parte și de cealaltă, dar așteptăm să le vedem și puse în practică și așteptăm să vedem un sistem educațional care să nu mai sufere de boala subfinanțării cronice și care să crească în calitate, să fie relevant și totodată accesibil pentru orice tânăr cu potențial.

Indiferent de care a fost rezultatul acestor alegeri prezidențiale, cred că adevărații câștigători suntem noi, STUDENȚII ȘI TINERII, care am arătat că avem ceva de spus. Această victorie a democrației va rămâne însă una sterilă dacă nu ne vom mobiliza în număr la fel de mare atunci când va trebui să îi tragem la răspundere pe guvernanți atunci când nu-și fac treaba sau când nu ne respectă drepturile și interesele. Azi ne bucurăm pentru participarea mare a studenților și tinerilor la vot, de mâine stăm iar cu ochii în patru pe guvernanți să ne asigurăm că-și fac treaba și că investesc în sistemul educațional pe care îl merită generația noastră!

_____________
Campania ”Nu votezi, Nu contezi!” în cifre:
– 22.431 de studenți și tineri care și-au anunțat participarea la vot pe evenimentul creat pe facebook
– 564 de mii de studenți și tineri la care a avut impact evenimentul de pe facebook
– 80 de mii de vizite pe site-ul oficial al campaniei
– peste 400 de postări totale pe evenimentul campaniei, cu cea mai mare intensitate în cele două zile de vot
– peste 500 de preluări ale comunicatelor/declarațiilor ANOSR pe tema participării studenților la vot în media online și offline

#nuVotezinuContezi #StudențiiauVotat #StudențiiAuContat#RămânemCuOchiiÎnPatru

Share.

Leave A Reply