ANOSR face apel la nonviolență și nonpartizanat

0

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) face apel la exercitarea dreptului la libera exprimare fără violențe! Găsim regretabile actele de violență la care am asistat în ultimele zile și facem apel la manifestări pașnice, care să nu degenereze în violențe de stradă.

ANOSR salută exprimarea liberă, dar pașnică, a nemulțumirilor sociale și încurajează toți cetățenii să își exprime nemulțumirile inclusiv în stradă, atunci când alte instrumente democratice nu dau rezultate!

Orice protest trebuie să fie ghidat de o serie de revendicări clare și cât mai puțin partizane. Solicitările trebuie să vizeze interesele de masă ale categoriilor sociale reprezentate. În caz contrar, avertizăm că există riscul că presiunea publică să fie folosită în scop pur politic!

ANOSR transmite studenților să participe pașnic doar la protestele în mesajul și revendicările cărora se regăsesc!

Promotor al unui mediu academic echitabil și performant, gardian al intereselor studenților, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România solicită Ministrului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, domnul Daniel Petru Funeriu, să își respecte angajamentele luate față de studenți. Facem cunoscut că probleme importante pentru cei peste 1 milion de studenți din țară, precum Statutul Studentului și nevoile sociale ale acestora, așteaptă, de câteva luni, o decizie din partea domnului Daniel Funeriu. Atragem atenția că, în cazul în care Ministrul Educației nu găsește rapid soluții la revendicările noastre, organizațiile studențești se vor consulta în vederea reluării acțiunilor de protest.

„Am încurajat mereu exprimarea liberă, inclusiv prin proteste pașnice, a cetățenilor, fie ei studenți sau membri ai altor categorii sociale. Suntem însă împotriva violenței și, ca și până acum, vom chema studenții în stradă doar în baza unor revendicări clare, nepartizane. Este un an electoral și ne dorim ca efectele acțiunilor noastre să aducă beneficii studenților pe care îi reprezentăm, nu unor partide politice sau persoane publice. Credem însă că atât reprezentanții Guvernului, cât și ai ministerelor de resort, trebuie să își legitimeze deciziile și propunerile legislative prin consultări reale cu reprezentanți ai cetățenilor. Lipsa de dialog, de transparentă,  sau incapacitatea de a găsi soluții reale la probleme reale sunt cele care duc la nemulțumiri sociale.” – Daniela Alexe, Președinte ANOSR

Share.

Leave A Reply