ANOSR a dezbătut Statutul Studentului cu președintele Traian Băsescu

0

Liderii celor 60 de organizații studențești din întreaga țară, membre ANOSR, i-au cerut președintelui Traian Băsescu susținerea unui Statut al Studentului și au dezbătut pe marginea acestuia în cadrul Summer Camp ANOSR sâmbătă, 2 August, la Eforie Sud.

150 de studenți, lideri ai mișcării studențești din România și membri ai organizațiilor studențești din cadrul Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România, s-au întâlnit cu președintele Traian Băsescu în cadrul taberei de vară a federației de la Eforie Sud. Aceștia i-au cerut președintelui să se alăture demersului de a transforma Statutul Studentului dintr-o propunere ANOSR într-un act public care să reglementeze drepturile și obligațiile studenților din România.

Președintele Traian Băsescu a discutat cu liderii studenților pe baza propunerii ANOSR și a fost de acord că este necesar un astfel de Statut al Studentului. Acesta a adăugat că sistemul academic românesc este defectuos și nu răspunde nevoilor economice ale țării, iar sursa acestor probleme este modalitatea de evaluare a elevilor la bacalaureat. Președintele a explicat că bacalaureatul evaluează un set de cunoștințe, în timp ce o admitere la facultate ar trebui să fie aceea care să testeze competențele studenților.

Totodată, președintele Traian Băsescu a afirmat că o altă cauză a ineficienței sistemului este slaba pregătire a cadrelor didactice, în condițiile în care acestea ar trebui să se axeze pe cercetare.

La final, președintele Traian Băsescu a avertizat studenții ca piața economiei românești nu mai absoarbe absolvenți neperformanți, iar marile companii caută competențe, pentru că în ultima vreme nu se mai practică intrarea în profesie pe baza relațiilor.

Share.

Leave A Reply