A VI-a ediție a Forumului Organizațiilor Studențești din România

0

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România vă invită luni, 14 februarie, la deschiderea celui mai important eveniment pentru mișcarea studențească, a VI-a ediție a Forumului Organizațiilor Studențești din România. Deschiderea va avea loc la Casa de Cultură a Studenților din Galați, sala de spectacole, ora 16:00. Gazda forumului de anul acesta este Liga Studenților din Galați.

Timp de 5 zile, peste 150 de studenți din toate centrele universitare vor dezbate politici și soluții pentru sistemul educațional din România. Tema centrală din acest an este Dimensiunea socială a educatiei-probleme și soluții. Primul eveniment major din cadrul forumului va fi dezbaterea “Legea Educației –perspective și amenințări”, în cadrul căreia a fost invitat și Ministrul Educației. Vor urma mai apoi patru workshop-uri cu toți participanții, unde aceștia vor dezbate soluțiile identificate.  În ziua de joi, liderii studenților vor participa la un workshop anti-coruptie susținut de un reprezentant al Direcției Generale Anticoruptie- domnul subcomisar Nicusor Pletea.

Obiectivul central al FOSR de anul acesta este realizarea unei politici clare cu soluții pentru sistemul educațional lipsit de echitate și egalitatea de şanse în termeni de acces, participare şi finalizare a studiilor, condiţii de trăi şi de studiu, consiliere, suport financiar precum şi reprezentarea studenţilor. Astfel, se vor dezbate nevoile sociale ale studenților pe baza ultimului studiu realizat de ANOSR – “Nevoile sociale ale studentilor-o prioritate ce necesită soluții.” Ca rezultat, la sfârșitul evenimentului va fi prioritizarea problemelor de rezolvat pentru următoarea perioadă.

Taberele studențești este un alt subiect sensibil ce va fi abordat pentru a se identifica soluții. Acestea se vor a fi reformate pentru a răspunde întru totul nevoilor studenților. Ideile și soluțiile vor fi dezbătute în prezența unui reprezentant al Autorității Naționale pentru Sport și Tineret. Totdata, în cadrul forumului vom dezbate împreună cu reprezentanții ANST activitatea autorității din ultima perioadă, “Sprijinirea studenților – birocrație sau rezultate?”.

Forumul este singurul eveniment la nivel naţional, în care se creează un cadru de dezbateri, educație formală și non-formală și unde se decid o serie de politici pentru învățământul superior de către un număr de peste 150 de reprezentanți ai studenților, din centrele universitare din România. Proiectul este o oportunitate de comunicare între studenții reprezentați și actori din mediul academic, are ca scop consolidarea mișcării studențești într-o viziune comună.

Partenerii evenimentului sunt: Vodafone, Universitatea Dunărea de Jos din Galați, Casa de Cultură a Studenților din Galați, Primăria Municipiului Galați, TransURB Galați,Indoormedia București, Zebrapay, Revista Explore, Ursus.

Site-ul oficial al evenimentului: www.forum.anosr.ro

Share.

Leave A Reply