26.10.2005 Protest ANOSR

0

Astăzi 26.10.2005, între orele 11:00-13:00, au avut loc acțiuni de protest, simultane, bazate pe o strategie comună, în toate universitățile unde ANOSR are organizații locale. Mesajul ANOSR a fost transmis într-un mod cât se poate de studențesc: au fost prezenți tineri “înarmați” cu mături pentru a sugera ideea: “Să măturăm mizeria din învățământul superior ” și cu baloane (inscripționate cu BUGETUL EDUCAȚIEI) prin care se sugera ideea: “Să umflăm bugetul educației”.

 Comunicat de presă

 Astăzi 26.10.2005, între orele 11:00-13:00, au avut loc acțiuni de protest, simultane, bazate pe o strategie comună, în toate universitățile unde ANOSR are organizații locale (lista lor o puteți găsi pe site-ul ANOSR).

 Mesajul ANOSR a fost transmis într-un mod cât se poate de studențesc: au fost prezenți tineri “înarmați” cu mături pentru a sugera ideea: “Să măturăm mizeria din învățământul superior ” și cu baloane (inscripționate cu BUGETUL EDUCAȚIEI) prin care se sugeră ideea: “Să umflăm bugetul educației”.

 S-a ieșit în forță, măturând mizeria și urlând “curățați mizeria din învățământ”, ceea ce a avut un impact stimulativ asupra studenților și cadrelor didactice. S-au împărțit fluturași și s-au prezentat câteva probleme care îngreunează viața de student.

 A fost distribuită și prezentată poziția oficială ANOSR vis-à-vis de starea actuală a Învățământului Superior din România în contextul propunerii de acordare a doar 3,8% din PIB pentru Educație.

Share.

Leave A Reply