25% (în)țeapă!

0

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România se află în perioada 14-18 februarie la Galați, la cea de-a VI-a ediție a Forumului Organizațiilor Studențești din România. Primele două zile au fost încărcate cu dezbateri intense pe Legea Educație Naționale – perspective și amenințări.

Astfel, pentru a-și exprima vehement poziția cu privire la problema majoră semnalată, aproximativ 100 de studenți vor manifesta, joi-17 februarie, ora 10:00, în fața Universității “Dunărea de Jos” din Galați. Aceștia vor forma procentul de 25% din oameni și vor fi legați la gură cu o banderolă neagră pentru a exprima modul în care actorii centrali tratează acest subiect de importantă maximă. Studenții vor ține în mâna o țeapă pe care o vor ridica simultan timp de 25 de ori pentru a contura metaforic – junghiul în coastă, trasat mișcării studențești din România.

Lipsa celor 25% studenți reprezentanți din cele mai importante foruri de decizie este problema majoră pe care liderii mișcării studențești o invocă de foarte mult timp. Deși, ANOSR  a solicitat un răspuns oficial din partea MECTS cu privire la acesta problemă esențială, acesta nu a fost primit nici până acum. Pe această cale solicităm Ministerului Educației Cercetării  și Tineretului un răspuns oficial cu privire la propunerea de soluționare înaintată.

De asemenea, invităm toți cei interesați de această manifestare a studenților integrată în cadrul celui mai important eveniment pentru mișcarea studentesca din Romania- Forumul Organizațiilor Studențești din România, joi-17 februarie, ora 10:00 în fața Universității “Dunărea de Jos” din Galați.

Share.

Leave A Reply